Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2008

Γιουροβίζιον 2009: Οι κριτικές επιτροπές επιστρέφουν στον τελικό με βαρύτητα 50%

Γιουροβίζιον 2009: Οι κριτικές επιτροπές επιστρέφουν στον τελικό με βαρύτητα 50%

Από τον ερχόμενο Μάιο, οι κριτικές επιτροπές των χωρών επιστρέφουν στο διαγωνισμό της Γιουροβίζιον με βαρύτητα 50%. Η αλλαγή αυτή όμως, αφορά μόνο τη βραδιά του τελικού.

Η EBU ανακοίνωσε χθες επίσημα το ποσοστό βαρύτητας που θα έχουν οι επιτροπές και το τηλεοπτικό κοινό από την αναδιοργάνωση του συστήματος ψηφοφορίας. Από την επόμενη διοργάνωση λοιπόν, οι κριτικές επιτροπές των χωρών όχι μόνο επιστρέφουν, αλλά επιστρέφουν με βαρύτητα 50%. Το τηλεοπτικό κοινό θα εξακολουθήσει να έχει λόγο στη διαμόρφωση της βαθμολογίας, ο οποίος όμως θα περιορίζεται στο υπόλοιπο ποσοστό του 50%.

Πρέπει εδώ να τονιστεί πως αυτή η αναδιοργάνωση θα εφαρμοστεί μόνο τη βραδιά του τελικού. Κατά τη ψηφοφορία των δύο ημιτελικών, θα εφαρμοστεί η ίδια ακριβώς διαδικασία που είχε ακολουθηθεί στο Βελιγράδι, δηλαδή 9 από τις 10 χώρες θα προκρίνονται βάσει televoting και η 10η χώρα θα είναι η πρώτη επιλογή των κριτικών επιτροπών που δεν έχει ήδη προκριθεί στις προηγούμενες 9.

Αυτή η αλλαγή ελάχιστα επηρεάζει την τύχη της Κυπριακής συμμετοχής, αφού η Κύπρος θα εξακολουθήσει να βρίσκεται στην ίδια κατάσταση που βρισκόταν ανέκαθεν στους ημιτελικούς της Γιουροβίζιον. Η χώρα που αναμένεται πως θα ωφεληθεί στο μέγιστο βαθμό από το καινούριο σύστημα, είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, αφού δύσκολα μια κριτική επιτροπή που απαρτίζεται από επαγγελματίες θα δώσει το μάξιμουμ της βαθμολογίας της σε σύνθεση άλλη από αυτήν του Andrew Lloyd Webber.

1 σχόλιο:

  1. ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΞΑΝΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ????ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΗΤΑΝ.50% ΜΕΤΡΑΕΙ?ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ. ΤΩΡΑ...

    "ΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ,ΤΟΤΕ Η ΚΥΠΡΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙ 12 ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΑΡΜΕΝΙΑ,ΓΕΩΡΓΙΑ,ΟΥΚΡΑΝΙΑ,ΡΩΣΙΑ,ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΗΛΟΨΗΦΙΖΟΝΤΑΙ.ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ ΜΟΥ".ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΨΗΦΙΣΑ ΣΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ-ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ...ΚΑΝΕΙΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΜΗΝ ΣΧΟΛΙΑΖΕΤΕ ΑΡΝΗΤΙΚΑ,ΜΗΝ ΒΓΑΙΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΜΑ.